fbpx
contactBTN logoShadow3
logo edituragamajpg min

Client:

Editura Gama

Servicii:

postări Facebook, servicii SEO.

Descriere client:

Editura Gama are peste 20 de ani de experiență pe piața de carte pentru copii și promovează ideea educației prin joc. Sunt prima editură care a publicat materiale destinate pedagogiei Montessori și se axează pe cărți pentru copii și adolescenți premiate la nivel internațional.

Provocare:

Cu o gamă bogată de titluri și o implicare constantă în alegerea celor mai relevante volume pentru piața din România, Editura Gama nu se bucura de un site optimizat SEO și nu avea resursele necesare de timp pentru a posta regulat pe Facebook.

Gama FacebookPost1 min

Soluții:

Postări Facebook: Editura Gama are sub ”umbrela” sa trei imprint-uri: Gama, Imago și Parentis – fiecare concentrată pe o altă nișă – educație prin joc, cărți young adult și ghiduri de parenting. Fiecare imprint are pagina proprie de Facebook și a necesitat conținut diferențiat și o strategie de postări creată în funcție de promoțiile editurii.

Astfel, în fiecare lună am creat în medie 100 de postări pentru cele trei pagini și am coordonat campanii de page likes pentru creșterea comunității de fani.

Editura Gama (aprox. 40 de postări): postări informative despre noutăți din domeniu și postări de promovare a titlurilor Gama. Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă am organizat o sesiune foto cu titlurile de sezon și ne-am bucurat de o rată foarte bună de engagement pentru fiecare postare în parte (fapt tradus și în numărul de conversii pe site).

Gama Imago (aprox. 40 de postări): target-ul având o medie de vârstă mai apropiată de 16-20 de ani, ne-am hotărăt să alternăm postările despre titlurile Imago cu postări dedicate comunității de bookworms: utilizatori pasionați de lectură și care au dat share postărilor mai relatable à creștere organică a reach-ului.

Gama Parentis (aprox. 20): postări despre noutăți din domeniul parenting, tutoriale, mini-documentare YouTube și conținut despre cele mai noi titluri din oferta editurii.

Facebook Ads: pentru a crește comunitățile celor trei pagini am creat mai multe campanii de Facebook cu target-uri diferite în funcție de profilul utilizatorului ideal – vârstă, sex, locație, interese, existența copiilor, etc.

Activități SEO:

Optimizare SEO pentru 453 de produse: rescriere meta title, meta description și definirea cuvintelor-cheie pe baza celor mai relevanți termeni pentru echipa Gama.

Rezultate:

  • Creștere de 53% a numărului de utilizatori pe site-ul edituragama.ro
  • Creștere de 103% a traficului din social media.
  • Creștere de la 14.295 de fani (totalul celor trei pagini) la 26.957 de fani după 6 luni.
  • Postare virală cu un reach de 32.400 de utilizatori pentru o pagină cu aprox. 4.000 de fani.
  • Creștere de 43% a traficului organic.
  • Creștere de 46% a utilizatorilor care revin pe site.
  • Implementarea codului de conversie în Google Analytics ne-a oferit o mai bună vizibilitate a celor mai bune surse de trafic pentru achizițiile de pe site.
gama img1 min