Un foarte pișicher om de marketing a spus că cel mai bun loc pentru a îngropa un cadavru este pagina a 2-a a rezultatelor unui motor de căutare. Disclaimer: Connect Media nu încurajează în niciun fel orice activitate care are drept rezultat necesitatea ascunderii unui cadavru.
Dar cu toată seriozitatea, cât de des ai trecut de prima pagină de Google în căutarea rezultatului de care ai nevoie? Tot ce trebuie să știi din totalitatea online-ului și legat de ceea ce cauți se află printre primele 10 rezultate afișate de Google. Automat, ceea ce oferi tu prin website-ul companiei tale trebuie să se afle pe prima pagină. Astfel, nimeni nu se va deranja să te caute în hățișul digital dincolo de pagina 2.
Succesul în online stă sub semnul a trei litere: SEO. În engleză – Search Engine Optimization – optimizarea pentru motoarele ce căutare, iar dacă vrei ca website-ul tău să fie pe prima pagină de rezultări, aceste trei litere sunt noua ta mantră!
Procesul de optimizare SEO are loc pe două fronturi: on site și off site – adică ce putem face pe site și ce putem face în afara lui pentru a-i garanta un loc pe primele poziții de rezultate.
SEO on site
Tot ce există pe site-ul tău trebuie să funcționeze ca o firmă luminoasă care atrage atenția algoritmilor motoarelor de căutare. De la conținut, la denumirea pozelor și la meta tag-uri (ceea ce vede Google atunci când ajunge la site-ul tău) – totul trebuie să se bazeze pe cuvintele cheie pe care tu le-ai ales pentru a-ți defini prezența online.
Cum îți alegi cuvintele cheie? Ei bine, vestea bună este că procesul este destul de logic: dacă vinzi pantofi, atunci cuvintele cheie vor avea legătură cu pantofii: pantofi damă, pantofi bărbați, pantofi piele, pantofi etc. Vestea proastă este că site-ul tău nu este singurul care vinde pantofi online și că aceleași cuvinte cheie au fost alese de competitorii tăi. Astfel revenim la serviciile de SEO on site.
Din punct de vedere al conținutului, acesta trebuie să fie original, atractiv și informativ ȘI bazat pe cuvintele cheie alese. Denumirea produselor sau serviciilor, conținutul despre compania ta, denumirea pozelor – toate trebuie să țină cont de ceea ce vrei să vinzi! Titluri mari care atrag atenția utilizatorului, texte bine alcătuite pentru a informa și păstra interesul și imagini de bună calitate care să reprezinte cât mai fidel ceea ce oferi.
SEO off site
SEO off site este format din acele activități care vor aduce trafic pe site-ul tău din alte surse: articole bine plasate, înscrieri în directoare SEO relevante și guest post-uri pe bloguri care au treabă cu nișa tale. Dacă vrei să fii băgat în seamă în online, trebuie să știi unde este important să fii vizibil pentru a direcționa utilizatorii către site-ul tău.
De ce am nevoie de SEO?
Dacă ceea ce am spus mai sus nu te-a convins, atunci să o luăm așa: toată lumea se mută în online. De la brand-uri deja consacrate la companii noi care doresc să își facă debutul flamboiant din prima. Nu risca să devii parte dintr-un trecut nostalgic în care totul se baza pe interacțiunea face to face cu fiecare client! Descoperă cum este să fii cea mai râvnită fată de la balul online și pregătește-te să ai carnețelul de dans ocupat 24 de ore din 24!