fbpx
contactBTN logoShadow3
studiu caz ilg image 1

Client:

International Lawyers Group.

Servicii:

identitate vizuală nouă, conținut, web design, web development, dezvoltare aplicație members-only.

Descriere client:

International Lawyers Group (ILG) este o rețea de firme de avocatură independente care oferă suport legal clienților în peste 30 de țări pe 6 continente.

Provocare:

Deși fondată în 1978, rețeaua nu avea un site modern și funcțional prin care să își definească prezența online și care să ofere membrilor acces la mai multe informații, documente și imagini și care să le permită că comunice printr-un dashboard personalizat și simplificat.

Identitate vizuală:

Clientul a primit trei propuneri de logo și a ales-o pe cea de mai jos.

studiu caz ilg image 2

Variantă finală se bazează pe un contrast între tipografie și cromatică. Primul tip de literă este fără serife, fundamentat în științele umaniste, și sugerează varietatea de jurisdicții și membri ai ILG prin diferența de grosime pe plan vertical și orizontal.

Al doilea tip de literă în echilibrează pe primul și comunică atât experiența grupului, cât și dorința de a privi spre viitor, de a atrage noi membri, de a descoperi colaborări benefice și de a continua să creeze o rețea cu adevărat dinamică și internațională.

Inițialele separate cromatic reprezintă oglinda dintre membri/clienți, trecut/viitor. Inițialele au fost separate median pentru a evita un clișeu al domeniului și pentru a ajuta clientul să privească mai atent personalitatea brand-ului.

Website content: încercând să păstrăm legătura cu membrii organizației a fost aproape imposibilă, iar la dispoziție nu am avut decât o listă a acestora și a țărilor în care oferă suport legal.

Astfel tot conținutul a fost creat de la 0% și a implicat mai multe ore de cercetare în vederea plasării fiecărui membru, fiecărui cabinet de avocatură și a tuturor datelor de contact într-un mod cât mai intuitiv.

Pe partea de dashboard cu acces numai pentru membrii, conținutul a fost creat pentru a ghida chiar și cele mai atehnice persoane în vederea unei experiențe cât mai prietenoase și intuitive.

Web design:

Odată ce conținutul a fost aprobat, design-ul a organizat într-un mod cât mai creativ informația și a creat un parcurs ușor și original din punct de vedere vizual pentru utilizatori.

De asemenea, design-ul site-ului respectă identitatea vizuală aleasă și o distilează în detaliile de efect ale site-ului.

Web development:

Pe lângă implementarea design-ului, echipa noastră de dezvoltare web a trebuit să creeze de la zero un panou de control la care numai membrii organizației au acces: documente, imagini de la conferințe și opțiunea de a trimite mesaje unul altuia în siguranță deplină.

studiu caz ilg image 16