fbpx

Ce este WordPress?

Website

Ce este WordPress: ce înseamnă pentru tine? Poate știi că cele mai multe bloguri sunt construite pe platforma WordPress. Poate chiar ai un site WordPress de prezentare sau de WooCommerce. Poate doar pur și simplu ai auzit tangențial de WordPress.

WordPress este cea mai populară platformă de content online și este schela din spatele a peste 23% din ce tu cunoști drept online.

Pe scurt, WordPress este o platformă software pentru crearea și administrarea unui site.

Se bazează pe un sistem de șabloane scris în limbajul HTML și CSS. Această sintaxă de programare permite atât crearea de site-uri bazate pe teme (un fel de site gata-făcut – mai trebuie doar să adaugi conținut și elemente vizuale adaptate), cât și personalizarea acestor teme până în punctul în care devin complet diferite de șablonul-mamă în ceea ce privește design-ul.

Ce este WordPress și cum a apărut?

WordPress-ul s-a născut ca b2/cafelog în 2001, un tool creat de Michel Valdrighi, programator francez, special pentru blogging. Foarte populară, platforma a fost lovită de dispariția lui Valdrighi în 2002 (omul doar s-a retras, nimic funebru). Matt Mullenweg, utilizator al platformei, a intrat pe fir și a preluat toate funcționalitățile b2/cafelog începând să adauge noi beneficii. În acest punct, b2/cafelog fusese implementat în peste 2.000 de site-uri și a folosit ca o fundație excelentă pentru WordPress.

Ce era remarcabil la b2/cafelog?

Faptul că spre deosebire de toți precursorii săi, această platformă nu se baza pe conținut static ci pe baze de date create cu ajutorul MySQL – conținutul este astfel generat dinamic. Dacă baza de date este dulăpiorul folosit de WordPress pentru a organiza și stoca toate datele website-ului tău (conținut, imagini, pagini, etc.), atunci MySQL este compania care a creat acest tip de dulap complet special.

De ce să alegi WordPress pentru site-ul tău?

După 15 ani de dezvoltare continuă, WordPress este o platformă modernă care îți oferă un CMS adus permanent la zi.

Ce este un CMS? În engleză el se numește content management system. În română el este panoul de control care îți permite să adaugi pagini, produse, să modifici conținut, să adaugi imagini sau articole de blog – este sistemul nervos central al site-ului tău.

CMS-ul WordPress este atât de popular și ușor de folosit, încât aproape 59% din website-uri folosesc acest tip de ”dulap organizațional”.

Ce poți face cu WordPress?

Orice. Poți face ORICE cu WordPress! Ce a început ca o ”umilă” platformă de blogging îți permite acum să faci:

  • Magazin online cu ajutorul modulului de WooCommerce: poți adăuga până la 100.000+ de produse (cu ajutorul unui programator isteț și cu optimizare continuă).
  • Site de prezentare: fie mergi pe o temă gata făcută și doar adaugi your own personal touch SAU te folosești de flexibilitatea legendară WordPress și customizezi absolut totul păstrând schela rezistentă din spate.
  • Landing page: poate ai nevoie să atragi atenția spre o ofertă sau vrei să strângi lead-uri. Cu ajutorul WordPress, un landing page inteligent conceput și atent optimizat poate fi o adevărată mină de aur.

Avantajele WordPress:

  1. Ușor de folosit: cât de user-friendly este WordPress ca CMS? Eu sunt copywriter și mă descurc foarte OK într-un backend de WordPress fără să apelez de prea multe ori la Adi. O dată chiar am reușit să creez singură o pagină nou-nouță! Și asta vine de la cineva care trebuie să verifice ce Windows are pe PC. E simplu de folosit e ceea ce vreau să zic.
  2. Acces de la orice PC: WordPress se administrează din browser. Nu ai nevoie de FTP special sau scene demne de Matrix. Ai user și parolă? Ai putere absolută (atât timp cât ai net!)
  3. Nu ai nevoie de editare HTML sau acces la FTP: pentru task-urile recurente (adaugi pagini, articole noi, formatezi conținut, urci imagini și galerii) nu ai nevoie decât de acces la
  4. SEO-friendly: motoarele de căutare trăiesc o frumoasă poveste de dragoste cu website-urile WordPress. Codul din spate este curat și eficient – astfel motoarele de căutare citesc rapid despre ce este vorba în site-ul tău și îl indexează frumos. De asemenea, există module care îți permit să adaugi cuvinte cheie, meta-titlu, meta-descriere – tot ce vrei și ce nu vrei pentru ca Google SĂ FIE ATENT!
  5. Design complet personalizat: WordPress este motorul din spatele site-ului tău. În funcție de nevoile tale și de designer-ul cu care lucrezi, te poți bucura de o Mazda ultimul răcnet sau de o Lada circa Belgrad 1978.

ConnectMedia_CeEsteWordPress_2

  1. Blog deja inclus: doar WordPress a început ca platformă de blogging, nu? Ai funcționalități de feed RSS, comentarii, share, subscribe și o grămadă de beneficii care să îți permită să te bucuri de un blog dinamic, interactiv și care va atrage atenția motoarelor de căutare.
  2. Nu există limite: ai terminat site-ul și îți dai seama că vrei să mai adaugi câteva ”bunătăți”? Zvonurile spun că există peste 29.000 de plugin-uri de WordPress. Orice îți poți imagina s-ar putea deja să fi fost creat de un developer creativ.
  3. Nu toate animalele sunt egale: ca administrator al site-ului tău poți determina ce nivel de acces au ceilalți utilizatori ai backend-ului. Nu toată lumea trebuie să fie admin și să se bucure de omnipotență.
  4. Crește odată cu tine: poți să ai zeci de pagini, sute de produse, mii de articole de blog. Ca un elastic infinit, WordPress se va întinde ori de câte ori vei avea nevoie.

Cine folosește WordPress?

Știi cum e vorba: good enough for X, good enough for me – dacă e bun pentru X, e destul de bun și pentru mine!

ConnectMedia_CeEsteWordPress_1

În concluzie:

Dacă îți dorești un site modern, funcțional, responsive, croit exact după calapodul tău, atunci WordPress este cea mai bună alegere pentru tine! Iar dacă îți dorești consultanță specializată și servicii profesioniste de conținut, design și implementare, ai adresa noastră .

    Spune-ne în cuvintele tale cu ce te putem ajuta și hai să începem!